tatăliubirii.com
Publicat Dec 01, 2020
Descărcări 577

Alte Limbi

Afrikaans English 國語 Norsk

Toți din întreaga lume participă la diferite adunări; petreceri de aniversare, înmormântări, absolviri, nunți și aniversări. Chiar și grupurile religioase de pe tot pământul participă la adunări, cum ar fi slujbele bisericești săptămânale, botezurile, comuniunile și slujbele anuale de Crăciun și Paște etc. Lista continuă și continuă.

Dar te-ai gândit vreodată că Dumnezeu a conturat adunări specifice în cuvântul Său? În Vechiul Testament, aceste adunări sacre erau numite moédim, ceea ce înseamnă pur și simplu „Vremurile numite”, „Festivități” sau „Sărbători” (Levitic 23). În Noul Testament, aceleași adunări sunt numite „Timpurile de reîmprospătare” (Fapte 3:19).

De-a lungul istoriei au apărut diferite întrebări referitoare la aceste adunări. În zilele lui Isus și ale apostolilor Săi, întrebarea era „Cum” le respectăm pe bună dreptate? În primele secole d.Hr. întrebarea era „Când” le observăm? Cu toate acestea, în aceste zile moderne, întrebarea este „Dacă” ar trebui să le respectăm. Și întrucât ne întrebăm „dacă”, atunci trebuie să ne întrebăm și „cum” și „când”. Dar niciunul dintre răspunsurile la aceste întrebări nu va conta dacă nu știm „pe cine” venerăm sau „de ce.”

Să veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste şi la fapte bune. 25 Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei, ci să ne îndemnăm unii pe alţii, şi cu atât mai mult, cu cât vedeţi că ziua se apropie.”

~ Evrei 10:24,25 ~