tatăliubirii.com

Cărți

Agape

Viața lui Hristos care a umblat pe pământ cu 2000 De ani în urmă ne oferă un model de iubire altruistă care a adus pacea la nenumărate milioane. Pentru cei care au interes în Cuvântul lui Dumnezeu, disparitatea dintre descrierile lui Dumnezeu și  viața lui Hristos găsite în Biblie au facut unele dintre pretențiile lui Hristos foarte greu de realizat. Totuși, într-un moment emotionant  vorbind cu unul dintre urmașii săi Isus a spus: „Dacă m-ai văzut pe mine tu l-ai văzut pe Tatăl ”

Cum ar putea fi posibil acest lucru? Ar putea fi adevărat că Dumnezeu este cu adevărat milostiv, drept  și bun ca cum este.dezvăluit în viața lui Isus? Poate această dilemăsă fie cu adevărat rezolvata, rămânând însă fidelcuvintelor Scripturii? Ții în mână cheia deblocării acestei enigme

Crucea Examinata și Cruce Întâlnită

De ce a fost  necesară Crucea si cine a cerut-o? De ce a fost necesară Crucea pentru mântuirea noastră? A fost furia lui Dumnezeu satisfăcută prin moartea Fiului Său? Ce este dreptatea lui Dumnezeu și este ea diferita  de dreptatea noastră? De ce Isus s-a comparat cu un șarpe de bronz pe un stâlp? Ce n-e invata  sanctuarul israelit despre Cruce?

Dragostea Originală

Avem speranța ca inimile noastre să se întoarcă la dragostea originală!

După cum Judecați

Ziua judecății! Cele mai multe culturi din întreaga lume dețin un principiu, cum că toată lumea se va confrunta cu judecata pentru lucrurile pe care le-au făcut în această viață. Isus Hristos oferă un principiu simplu pentru a îndura acest proces de judecată.

Fântâna Binecuvântărilor

Cuvintele pe care Tatăl i le-a vorbit Fiului Său la botezul Său au răsunat binecuvântarea pe care El a vărsat-o asupra Sa în primul Sabat al Creației. Zilnic, Tatăl s-a bucurat de Fiul Său, iar Fiul s-a bucurat înaintea Lui. În ziua de sabat, Tatăl a suflat asupra Fiului Său, iar Fiul a fost odihnit în dragostea Tatălui Său. Această legătură intimă dintre Tatăl și Fiul a fost plasată permanent în Sabat și, în fiecare sabat, Tatăl își respiră odihna răcoritoare asupra Fiului Său și asupra tuturor celor care îl acceptă pe Fiul Său.

Faptele Dumnezeului Nostru Iubitor

Cartea Faptele Dumnezeului nostru iubitor prezintă dovezi convingătoare din Biblie care Îl absolvă pe Dumnezeu de acuzațiile că ar fi nepăsător, acuzator, autoritar, nedrept, instabil sau violent. Cartea demonstrează că întreaga Biblie, înțeleasă corect, este în armonie cu afirmația: “Dumnezeu este dragoste” (1 Ioan 4:8).

Foc Mistuitor

Pentru cei care cred în Dumnezeu, este aproape universal gândit că singura modalitate de a pune capăt păcatului este de a opri brusc prin aducerea asupra păcătosului furia focului din inima lui Dumnezeu pentru a arde pe cei răi și să elimin păcatul. Se crede adesea că cei răi nu se vor distruge pur și simplu și că, dacă Dumnezeu este un Dumnezeu al dreptății, El îi va pedepsi pe cei care încalcă legea și îi va răsplăti pentru răul lor după faptele lor, punându-i direct în flăcări și arzând-i de vii. Un Dumnezeu iubitor ar face acest lucru pentru a Copiii lui?

Înțelepciunea lui Dumnezeu

 Cel ce are Fiul are viață.  De ce este așa?  Căci în Fiul lui Dumnezeu stă inima curată a unui Fiu ascultător Tatălui Său.  El face întotdeauna acele lucruri care îi plac Tatălui.  El are, de asemenea, binecuvântarea și afectiunea profundă a Tatălui.  Inima Fiului se sprijină perfect în dragostea Tatălui Său.

 Înțelepciunea Tatălui este să împărtășească spiritul Fiului Său iubit cu universul;  un duh dulce, blând și ascultător, care iubește poruncile Tatălui Său.  Hristos este înțelepciunea lui Dumnezeu și siguranța unei împărății relaționale iubitoare.

 Acest duh blând iese din tronul lui Dumnezeu prin pomul vieții.  Satana a respins pe Fiul lui Dumnezeu și pe duhul Său blând.  Spiritul său rebel se afla în război cu Duhul blând, blând și ascultător al Fiului lui Dumnezeu.  Acest spirit de rebeliune a fost trecut în rasa umană.  În jertfa lui Hristos ni se oferă încă o dată acest duh duios.  Secretul pentru a avea acest Duh este să știm cine sunt Tatăl și Fiul - aceasta este viața veșnică  a cunoaște Tatăl și Fiul Său și a bea din fântâna de apă vie care curge de la tronul lui Dumnezeu și al Mielului.

Mângâietorul

Adam s-a confruntat cu o decizie atunci când soția i-a adus fructul interzis. În alegerea de a o urma și de a mânca fructul pe care el l-a respins Creatorul său

Eva i-a fost dată lui Adam să fie un ajutor. L-ar putea ea ajuta să îndure schimbarea teribilă în relația pe care Adam a susținut-o acum lui cu Dumnezeu? a schimbat căderea omului relația de căsătorie? Ce efect a avut asupra darului de sexualitate și directiva să fiți fructuoși  și să va înmulțiți?

Creșterea dramatică în porno prin intermediul internetului și accentul pe fantezia sexuală oferă încă mai multe dovezi de bărbați și femei care caută un confort evaziv în sex. Cartea Romanii oferă o secvență clară de coborâre în distrugere când umanitatea se întoarce de la adevăratul caracter al lui Dumnezeu și caută plăcere, confort, și împlinirea în sex în afara originalului său Model.

Care este scopul lui Dumnezeu pentru sex în relația de căsătorie? Care este răspunsul biblic la creșterea căsătoriei de același sex? Ce face o persoană în caz de divorț sau recăsătorire? Aceste sunt câteva dintre întrebările abordate în această carte.

Modelul Divin al Vieții

Modelele universale de viață sunt în jurul nostru.

Ele provin din modelul divin original care coboară de la Tatăl, prin Fiul, care se găsește la toate nivelurile vieții.

Preaiubitul Meu

Îi aud pașii, pulsul meu se mărește în anticipare. Îi aud vocea ca sunetul multor ape. Este ca un balsam dulce pentru sufletul meu. Preaiubitul meu cheamă; aș putea fi eu pentru care El cheamă? ar putea fi hrănită o speranță atât de prețioasă în sânul meu? De unde se vine această noțiune? De ce ar trebui să fiu socotit demn de atenția Sa – acest prinț puternic, Fiul Preaiubit al Tatălui?

Cu ecouri ale Sanctuarului, Cântecul lui Solomon, și Progresul  Pelerinului trasează călătoria unui om prin obstacole, încercări și provocări, pentru a descoperi, vinde tot, și a se îndrăgosti de Isus, Fiul Tatălui.

 

Razboaiele Identității

„Războaiele identităţii” reprezintă o călătorie către descoperirea sinelui. Este o invitaţie de a învăţa că valoarea provine pur şi simplu din relaţie. Vieţile noastre sunt bombardate constant cu mesaje gălăgioase care spun că succesul provine din ceea ce facem ca să ne demonstrăm nouă înşine sau lumii că avem tot ce trebuie pentru a-l obţine. Este de fapt un sistem care ne învaţă să ne simţim importanţi şi valoroşi când realizăm ceva la un anumit grad. Rezultatele acestuia sunt evidente, dar nu în direcţia cea bună. Milioane de oameni suferă de depresie, iar sute de persoane îşi încheie viaţa în disperare în fiecare zi. Vă invit să descoperiţi natura războiului în care ne găsim – un război al identităţii care pivotează în jurul factorului ce defineşte valoarea noastră. Miza este mare deoarece este vorba de viaţă şi moarte. Cartea pe care o găsiţi pe acest site conţine principiile cheie pe care le-am învăţat în acest război şi care reprezintă, după credinţa mea, calea către adevărata libertate.

Vremurile de Reîmprospătare

Toți din întreaga lume participă la diferite adunări; petreceri de aniversare, înmormântări, absolviri, nunți și aniversări. Chiar și grupurile religioase de pe tot pământul participă la adunări, cum ar fi slujbele bisericești săptămânale, botezurile, comuniunile și slujbele anuale de Crăciun și Paște etc. Lista continuă și continuă.